微信刷题,考证常用
  • 所属考试大学英语六级试题库
  • 试题题型【阅读理解 Section C】
试题内容
    What will save journalism? Lately it seems easier to find ruminations (沉思) on that subject than to find journalism itself. With advertising down and the Internet making information seem free and easy, anxious journos (for whom "save journalism" equals "save my job") have suggested numerous white knights for their profession.
    The New York Times is reportedly readying plans to start charging for online access, while a group of newspaper executives has been looking into the legality of banding together to do the same. News outlets are selling software, merchandise, club memberships -- anything that people are more willing to pay for than, well, news.
   It's possible, though, that nothing will save the journalism business -- at least as we know it and pay for it today. That doesn't mean journalism will go away. Reporting won't go away, though foreign bureaus might. Information won't go away. Opinion certainly won't.
   But somebody will have to pay -- even, or especially, for the free stuff. Some journalism could become a kind of volunteer work, performed by eyewitnesses, passionate amateurs or professionals in other fields who use journalism as a loss leader to sell their books or build their brands. Even if you filter your own news from Twitter, you're paying in time and effort.
Those seeking to pay the bills through full-time journalism could find different paymasters. The Associated Press recently started taking investigative reports from four nonprofit journalism groups. And if newspapers can't afford investigations, advocacy groups and think tanks -- which already hire research pros -- could do their own: a kind of piecemeal (逐渐的) return to the old partisan press.
    Meanwhile, the advertisers who are unwilling to pay for banner ads at websites have shown interest in, as they say, more "integrated" forms of product-plugging. Some news sites sell companies "sponsored content" mentioning their products, while independent blogs collect payoffs for posts about merchandise.
    The media of the future may be a combination of all this, plus old-school outlets that survive. They could produce good journalism. But they may include funding models far different from the old church-and-state separation of content-making and money-raising.
    Journalists would be foolish, though, to think we can guilt people into buying our work in part to preserve our uniquely holy calling. As with any other service, people will buy it or they won't. Yes, news audiences will have to recognize that "free" information may mean more sponsor ships and piper payers calling the tune. But journalists will have to accept that some members of our audience are, in fact, willing to make that trade-off, just as they live with product placement in movies.
    We may not like it, but there it is. Producing something that someone is willing to pay for may make our work possible. Whereas moralizing, plus a buck or so, will buy you a cup of robust, piping hot Dunkin' Donuts coffee. That one was free, fell as.
1.[单选题]What action has the Associated Press taken according to the passage? 
  • A.Carrying a classified advertisement in the Sunday editions.
  • B.Subtracting certain survey reports.
  • C.Collecting repays for posts about merchandise.
  • D.Selling companies sponsored content.
  • 解题思路:第5段第2句说美联社最近开始从四大非营利新闻团体中撤掉调查性新闻报道。故B正确,subtract是对文中的take…from的同义转述。
2.[单选题]What is journalism facing?
  • A.The number of people focusing on news is decreasing.
  • B.News updating is lagging behind Internet information.
  • C.The advertising volume in news media is decreasing.
  • D.Outstanding journalists are in need.
  • 解题思路:第1段开头提出问题:什么可以拯救新闻业?由此推断出新闻业正面临着危机。文中接着指出广告量下降,互联网似乎使信息免费、便捷。由此判断C符合原文意思,是新闻业正在面临的危机。其他三个选项都与题意无关。
3.[单选题]What does the author refer to by saying "a loss leader"?
  • A.An industry with low cost but high output.
  • B.A field not maintained for the purpose of making a profit.
  • C.A commodity freely attached by other high-grade goods.
  • D.A product sold at a low price to draw customers.
  • 解题思路:第4段第2句说新闻可以成为一种志愿性质的工作,那么做这种志愿工作的人究竟是为了什么呢?loss leader后的不定式短语给出了答案:卖书、创建自己的品牌,由此猜测loss leader在这起了敲门砖的作用,分析四个选项,可以知道D “以低价出售来吸引顾客的产品”符合,故为答案。
4.[单选题]What's the author's opinion about journalism-saving?
  • A.Journalism may not be savable.
  • B.Anything done for saving the journalism is time-wasting.
  • C.Journalists are the key force to save journalism.
  • D.Charging online news is the best way to save journalism.
  • 解题思路:第3段第l句说很可能没有什么东西能够拯救新闻业,由此看出作者对于挽救新闻业的观点,A正确。第l段说对于新闻记者来说,“拯救新闻业”就等于“救他们的工作”,但并没有说这些人是拯救新闻业的主力,故C错误,另外两项在文中找不到依据。
5.[单选题]What shows the difference between the media of the future and the old ones?
  • A.Funding models.
  • B.Cooperative partners.
  • C.Target groups.
  • D.Marketing channels.
  • 解题思路:第7段说未来的媒体可能是这一切形式的组合,再加上幸存下来的传统媒体。他们可以出好新闻。但其集资模式可能远不同于老式的政教分离模式,即创造新闻内容与集资完全分离的模式。故新旧媒体在集资模式上存在不同,A正确。
大学英语六级在线题库
  • 参考答案:B,C,D,A,A