微信刷题,考证常用
  • 所属考试大学英语六级试题库
  • 试题题型【阅读理解 Section C】
试题内容

    Every generation puts its stamp on the American Dream, But none have re-engineered the term quite like Millennials (千禧一代,1984~1995年出生) , who mostlywant to travel and not work slavishly for the man.
The American Dream has been part of our culture since the 1930s, and has at timesreferred to home ownership, a good job, retirement security, or each generation doingbetter than the last. Now comes a new young adult population to say it means none of that;the dream is really about day-to-day control of your life.
    In a new poll,38% of Millennials say travel is part of the American Dream,exceeding the 28% who name secure retirement. They identify the dream of homeownership at a far lower rate than Gen X ( X一代,20 世纪 60~70 年代出生 ) andbaby boomers ( 婴儿潮一代,1946-1964年出生 ) . Meanwhile,26% of Millennials citeself-employment as part of the dream--more than Gen X (23%) and older boomers (16%),according to MassMutual's study The 2013 State of the American Family.
    These attitudes make a lot of sense in the context of the era that Millennials havecome of age. Home ownership? Many of them saw the foreclosure (取消抵押品赎取权 )crisis up close. A good job? The rate of 16- to 24-year-olds out of school and out of workis unusually high at 15%. Many college graduates have taken jobs that don't require adegree.
    What about retirement security? Again, this generation has seen the retirement hopesof its parents fade with lackluster ( 乏善可陈的,成绩平平的) investment results andcrumbling pensions. It seems the Great Recession left its mark. As a group, Millennialsprize job mobility, flexible schedules, any work that is more interesting than punchinga keyboard, and the ability to travel and be with friends. Millermials (11%) are far morelikely than boomers (3%) to identify close friends as part of their family.
    The landscape is different for young adults today, and the level of frustration hasbeen increasing since the recession. A true American Dream has to feel attainable, andmany Millennials aren't feeling they can attain much more than a day-to-day lifestyle thatsuits them.
    They aren't alone, by the way. Some 45% of older boomers agree that the AmericanDream is slipping away--up from 30% two years ago. Boomers still cling to the oldAmerican Dream of financial independence (80%) and home ownership (78%). But for alarge number of the population those dreams too are starting to feel elusive (难以捕捉的) .

1.[单选题]What can we learn from MassMutual's study?
  • A.Compared to travel, retirement security is dreamt by more Millennials.
  • B.Self-employment is cited as part of the dream by some Millennials.
  • C.Most Millennials view travel as part of the American Dream.
  • D.None of Millennials select home ownership as part of the American Dream.
  • 解题思路:根据题干中的MassMutual’s study定位到原文第三段。该段中提到,依据美国万通的《2013年美国家庭现状报告》,千禧一代有26%的人认为自主创业是美国梦的一部分,这一数据超过了X一代(23%)和婴儿潮一代(16%)。四个选项中只有B项表述是对美国万通研究的正确理解,故选B。
2.[单选题]What's older boomers' attitude towards the American Dream?
  • A.Quite optimistic.
  • B.Slightly pessimistic.
  • C.Indifferent.
  • D.Skeptical.
  • 解题思路:根据题干中的older boomers和the American Dream定位到原文第七段。该段提到,婴儿潮一代的中老年人有近一半的人认为美国梦在衰退,对于这批人中的大多数来说,经济独立和拥有房产的梦想正变得难以实现,因而他们开始对美国梦感到一丝悲观。四个选项中只有B项是对这一态度的正确表述,故选B。
3.[单选题]What contributed to the attitude of Millennials to the American Dream?
  • A.Few households face foreclosure.
  • B.Youth unemployment is unusually high.
  • C.Most people get satisfied results in investment.
  • D.Retired people could get more pensions.
  • 解题思路:文章在前三段说明了千禧一代对美国梦的认知,在接下来的第四、五段解释了原因。第四段提到,千禧一代很多人亲历了取消抵押品赎取权的危机,16~24岁的无学无业人员比例异乎寻常地高达15%。第五段提到,由于乏善可陈的投资业绩和不断减少的养老金,父母对退休保障所持的期望越来越低。四个选项中只有B项表述符合原文,故选B。
4.[单选题]What does the American Dream mean for Millermials?
  • A.Working slavishly for the man.
  • B.A good job and retirement security.
  • C.Home ownership and a good job.
  • D.Day-to-day control of their life.
  • 解题思路:根据题干中的American Dream mean和Millennials定位到原文第二段。该段中提到,对于他们(千禧一代)来说,美国梦意味着每天都能掌控自己的人生。四个选项中只有D项表述符合原文,故选D。
5.[单选题]Why Millennials have different American Dream?
  • A.They are a more selfish generation.
  • B.The traditional American Dream is boring.
  • C.The day-to-day lifestyle is attainable for them.
  • D.They are more confident about their life.
  • 解题思路:根据题文同序的原则定位到原文第六段。该段第二句提到,真正的美国梦应该让人们感觉是能够得到的,而如今千禧一代中许多人都感到除了这种适合他们的、每天尽在掌控中的生活方式以外,他们并未获得更多,故选C。
大学英语六级在线题库
  • 参考答案:B,B,B,D,C