微信刷题,考证常用
  • 所属考试大学英语四级试题库
  • 试题题型【听力 Section B】
试题内容
Conversation Two
Questions 12 to 15 are based on the conversation you have just heard.
1.[单选题]__________
  • A.They stay quiet.
  • B.They read a book.
  • C.They talk about the weather.
  • D.They chat with fellow passengers.
  • 解题思路:预判四个选项描述的都是“他们”在某一时间或某种情况下的行为,应注意把握相关信息。点睛考点:细节题。录音中男士提到“British people seldom speak on the train.”英国人在火车上很少交谈。由此可知A正确。避错其余三项录音均未提及。
2.[单选题]________.
  • A.Houses are much more quiet.
  • B.Houses provide more privacy.
  • C.They want to have more space.
  • D.They want a garden of their own.
  • 解题思路:预判由四个选项可推断,该题应是询问认为房屋Houses更好的原因。点睛考点:细节题。录音最后提到英国人回到家,走进自己的房子,自己的院子,关上门,走入一个完全属于自己的地方。这也就是英国人喜欢平房超过公寓的原因。所以选项B正确。避错其余三个选项均不是人们认为house更好的原因。
3.[单选题]___________.
  • A.She was always treated as a foreigner.
  • B.She was eager to visit an English castle.
  • C.She was never invited to a colleague’s home.
  • D.She was unwilling to make friends with workmates.
  • 解题思路:预判阅读四个选项可以推断,本题可能与录音中某位女士的经历有关,应注意获取相关信息。点睛考点:细节题。录音中男士说道“I met a woman once, an Italian. She's been working in Manchester for two years, and no one - not one of her colleagues - had ever invited her to their home. They were friendly to her at work, but nothing else”工作在曼彻斯特的印度女孩,两年里,没有一位同事邀请她去家里。由此可知,C选项正确。避错其余三个选项录音均未提及。
4.[单选题]_________
  • A.Open.
  • B.Friendly.
  • C.Selfish.
  • D.Reserved.
  • 解题思路:预判阅读四个选项可以推断,本题应是询问人的性格,应注意获取录音中与性格有关的信息。点睛考点:细节题。录音开头女士提到“Our topic today is about something that foreigners nearly always say when they visit Britain. It's 'Why are the British so cold? And they're talking about the British personality – the famous British 'reserve'.”外国人去英国游玩,总会发出“为什么英国人如此冷漠的”疑问,他们也会讨论英国人的性格——典型英式保守。由此可知,选项D正确。避错录音中是对英国人是否不够友好,不够开放not friendly,not open发出疑问,故A、B错误。录音中描述英国人很少邀请朋友去家里,并不是说他们自私,因为他们在工作时待人还是非常友好的,所以C选项错误。
大学英语四级在线题库
  • 参考答案:A,B,C,D
  • 解题思路:

    【录音原文】

    A: [12]Our topic today is about something that foreigners nearly always say when they visit Britain. It's 'Why are the British so cold?' And they're talking about the British personality – the famous British 'reserve'. It means that we aren't very friendly, we aren't very open.

    B: So do you think it's true?

    A: It's a difficult one. So many people who visit Britain say it's difficult to make friends with British people. They say we're cold, reserved, unfriendly...

    B: I think it's true. Look at Americans or Australians. They speak the same language, but they're much more open. And you see it when you travel, people - I mean strangers - speak to you on the street or on the train. [13]British people seldom speak on the train. Or the bus. Not in London, anyway.

    A: 'Not in London'. That's it. Capital cities are full of tourists and are never very friendly. People are different in other parts of the country.

    B: Not completely. [14]I met a woman once, an Italian. She's been working in Manchester for two years, and no one - not one of her colleagues - had ever invited her to their home. They were friendly to her at work, but nothing else. She couldn't believe it. She said that would never happen in Italy.

    A: You know what they say – 'an Englishman's home is his castle'. It’s really difficult to get inside.

    B: [15]Yeah. It's about being private. You go home to your house and your garden and you close the door. It's your place.

    A: That's why the British don't like flats. They prefer to live in houses.

    B: That’s true.

    Q12. What do foreigners generally think of British people according to the woman?

    Q13. What may British people typically do on the train according to the man?

    Q14. What does the man say about the Italian woman working in Manchester?

    Q15. Why do British people prefer houses to flats?