微信刷题,考证常用
  • 所属考试大学英语六级试题库
  • 试题题型【阅读理解 Section C】
试题内容
Passage Two
Questions 51 to 55 are based on the following passage.
  Teenagers at risk of depression, anxiety and suicide often wear their troubles like a neon sign. Their risky behaviors—drinking too much alcohol, using illegal drugs, smoking cigarettes and skipping school—can alert parents and teachers that serious problems are afoot.
  But a new study, published this month in the journal, finds that there’s another group of adolescents who are in nearly as much danger of experiencing the same psychiatric symptoms as their high-risk peers: teens who use tons of media, don’t get enough sleep and have a sedentary (不爱活动的)lifestyle.
  Of course, that may sound like a description of every teenager on the planet. But the study warns that it is teenagers who engage in all three of these practices in the extreme who are truly in jeopardy. Because their behaviors are not usually seen as a red flag, these young people have been dubbed the “invisible risk” group by the study’s authors.
  “In some ways they are at greater risk of falling through the cracks,” says Vladimir Carli. “While most parents, teachers and clinicians would react to an adolescent using drugs or getting drunk, they may easily overlook teenagers who are engaging in unobtrusive behaviors.”
  The study’s authors surveyed 12,395 students and analyzed nine risk behaviors: excessive alcohol use, illegal drug use, heavy smoking, high media use and truancy(逃学). Their aim was to determine the relationship between these risk behaviors and mental health issues in teenagers.
  About 58% of the students demonstrated none or few of the risk behaviors. Some 13% scored high on all nine of the risk behaviors. And 29%, the “invisible risk” group, scored high on three in particular: They spent five hours a day or more electronic devices. They slept six hours a night or less. And they neglected “other healthy activities.”
  The group that scored high on all nine of the risk behaviors was most likely to show symptoms of depression; in all, nearly 15% of this cohort reported being depressed, compared with just 4% of the low-risk group. But the invisible group wasn’t far behind the high-risk set, with more than 13% of them exhibiting depression.
  The findings caught Carli off guard. “We were very surprised,” he says. “The high-risk group and low-risk group are obvious. But this third group was not only unexpected, it was so distinct and so large—nearly one third of our sample—that it became a key finding of the study.”
  Carli says that one of the most significant things about his study is that it provides new early-warning signs for parents, teachers and mental health-care providers. And early identification, support and treatment for mental health issues, he says, are the best ways to keep them from turning into full-blown disorders.
1.[单选题]What is the significance of Vladimir Carli's study?
  • A.It offers a new treatment for psychological problems among teenagers.
  • B.It provides new early-warning signals for identifying teens in trouble.
  • C.It may have found an ideal way to handle teenagers with behavioral problems.
  • D.It sheds new light on how unhealthy behaviors trigger mental health problems.
  • 解题思路:答案定位在文章最后一段,“Carli says that one of the most significant things about this study is that it provides new early-warning signs for parents, teachers and mental health-care providers.”,选项B“ It provides new early-warning signals for identifying teens in trouble.”直接对应文中的it provides new early-warning signs for parents, teachers and mental health-care providers, 由此就可以选出正确选项D:“可以为鉴别青少年的行为提供新的早起征兆”。
2.[单选题]What does the new study find about the invisible group?
  • A.They are almost as liable to depression as the high-risk group.
  • B.They suffer from depression without showing any symptoms.
  • C.They do not often demonstrate risky behaviors as their peers.
  • D.They do not attract the media attention the high-risk group does.
  • 解题思路:答案定位在文章第七段,“The group that scored high on all nine of the risk behaviors was most likely to show symptoms of depression; in all, nearly 15% of this group reported being depressed., compared with just 4% of the low-risk group. But the invisible group wasn’t far behind the high-risk set,with more that 13%of them exhibiting depression.”。通过分析段落中的数据不难得出,具有较高危险行为的学生群体的数据近乎15%,而这些 invisible group的数据为13%,由此可以选出正确选项D:“这些危险行为不明显的学生几乎与危险行为明显的学生一样多”。
3.[单选题]What does the author mean by saying "Teenagers at risk of depression, anxiety and suicide often wear their troubles like a neon sign" (Lines 1 - 2, Para.1 ) ?
  • A.Mental problems can now be found in large numbers of teenagers.
  • B.Teenagers' mental problems are getting more and more attention.
  • C.Teenagers' mental problems are often too conspicuous not to be observed.
  • D.Depression and anxiety are the most common symptoms of mental problems.
  • 解题思路:答案定位在文章第一段, “Teenagers at risk of depression, anxiety and suicide often wear their troubles like a neon(霓虹灯)sign. Their risky behaviors—drinking too much alcohol, using illegal drugs, smoking cigarettes and skipping school—can alert parents and teachers that serious problems are brewing.” 在这个段落中指出,青少年经历在这样的危险中:抑郁,焦虑和自杀,且危险愈来愈烈;这些行为:饮酒过度,吸食毒品,吸烟及逃学旷课,警示着父母及老师。通过文中的“neon(霓虹灯)sign” 到就可以选出正确选项C:“青少年的心理问题尤为明显且让人易注意到”。
4.[单选题]Why do the researchers refer to teens who use tons of media, don't get enough sleep and have asedentary lifestyle as the "invisible risk" group?
  • A.Their behaviors can be an invisible threat to society.
  • B.Their behaviors do not constitute a warning signal.
  • C.Their behaviors do not tend towards mental problems.
  • D.Their behaviors can be found in almost all teenagers on earth.
  • 解题思路:答案定位在文章第三段最后一句“Because their behaviors are not usually seen as a red flag, these young people have been dubbed the“invisible risk”group by the study’s authors”,其中“as a red flag(危险信号)”直接对应题目中的a warning signal(危险的信号),由此就可以选出正确选项B:“他们的行为并未构成一个危险的信号”。
5.[单选题]What is the finding of the new study?
  • A.Teenagers' lifestyles have changed greatly in recent years.
  • B.Many teenagers resort to drugs or alcohol for mental relief.
  • C.Teenagers experiencing psychological problems tend to use a lot of media.
  • D.Many hitherto unobserved youngsters may have psychological problems.
  • 解题思路:答案定位在文章第三段的第一句“Of course, that may sound like a description of every teenager on the planet”(似乎地球上的所有年轻人都有这些心理问题),其中“a description of every teenager on the planet”直接对应题目中的many hitherto unobserved youngsters,因此就可以选出正确选项D:“许多之前没发现的年轻人都有这些心理问题”。
大学英语六级在线题库
  • 参考答案:B,D,C,B,D