微信刷题,考证常用
  • 试题题型【阅读理解】
试题内容

    The climate of any place is the kind of weather it usually has over a long period of time. The kind of homes we live in, the clothes we wear even, the food we eat depend on the climate of the place where we live. Climate is complicated; it is affected by many things. If you live near one of the poles, you live in a cold climate, for you do not get much direct sunshine as you would get farther from the poles. If you live near the equator(赤道), you live in a warm or very hot climate, for this is the region where the sun shines almost straight down.

    How much rain or snow falls makes a great difference to the climate. You may live in a hot, dry land, where little rain falls. This will be a desert. Its climate is quite different from that of a rain forest, where rain falls almost every day. The amount of rain or snow in a cold land depends upon the winds, upon the nearby mountains, and upon the currents in nearby seas. Rainfall depends on many different things.

1.[单选题]People living near the poles tend to get more sunlight than those near the equator.
  • A.T
  • B.F
  • 解题思路:推理判断题。住在极地的人们常常比住在赤道附近的人们得到能多的太阳光。故选B。
2.[单选题]Rainfalls depend on many things except the winds.
  • A.T
  • B.F
  • 解题思路:细节判断题。在文章第二段最后两句话可以得知降雨取决于很多因素,但不包括风。故选B。
3.[单选题]"… even the foods we eat depend on the climate of the place where we live." means we eat different foods according to the weather.
  • A.T
  • B.T
  • 解题思路:词义推断题。"… even the foods we eat depend on the climate of the place where we live."的意思是我们会根据天气吃不同的食物。故选A。
4.[单选题]The best title for the passage is Climate.
  • A.T
  • B.F
  • 解题思路:主旨判断题。不难看出这篇文章主要讲述的是气候。故选A。
5.[单选题]Climate means the weather of a certain place over a long period of time.
  • A.T
  • B.F
  • 解题思路:词义推断题。本句意思气候指的是一个地方较长一段时期的天气类型。故选A
  • 参考答案:B,B,A,A,A