微信刷题,考证常用
  • 所属考试大学英语四级试题库
  • 试题题型【阅读理解 Section C】
试题内容

   It’s no secret that many children would be healthier and happier with adoptive parents than with the parents that nature dealt them. That’s especially true of children, who remain in abusive homes because the law blindly favors biological parents. It’s also true of children who suffer for years in foster homes(收养孩子的家庭) ,because of parents who can’t or won’t care for them but refuse to give up custody(监护) rights.
  Fourteen-year-old Kimberly Mays fits neither description, but her recent court victory could eventually help children who do. Kimberly has been the object of an angry custody battle between the man who raised her and her biological parents, with whom she has never lived. A Florida judge ruled that the teenager can remain with the only father she’s ever known and that her biological parents have "no legal claim" on her.
  The ruling, though it may yet be reversed, sets aside the principle that biology is the primary determinant of parentage. That’s an important development, one that’s long overdue.
  Shortly after birth in December 1978, Kimberly Mays, and another infant were mistakenly switched and sent home with the wrong parents. Kimberly’s biological parents, Ernest and Regina Twigg, received a child who died of a heart disease in 1988. Medical tests showed that the child wasn’t the Twiggs’ own daughter, but Kimt only was, thus sparking a custody battle with Robert Mays. In1989, the two families agreed that Mr. Mays would maintain custody with the Twiggs getting visiting rights. Those fights were ended when Mr. Mays decided that Kimberly was being harmed.
  The decision to leave Kimberty with Mr. Mays rendered her suit debated: But the judge made clear that Kimberty did have standing to sue (起诉) on her own behalf, Thus he made clear that she was more than just property to be handled as adults saw fit.
  Certainly, the biological link between parent and child is fundamental. But biological parents aren’t always preferable to adoptive ones, and biological parent age does not convey an absolute ownership that cancels all the rights of children.

1.[单选题]The author’s attitude towards the judge’s ruling could be described as_____.
  • A.doubtful
  • B. critical
  • C.cautious
  • D.supportive
  • 解题思路:态度题。全部充满了对孩子的同情,对法官的支持,作者评论这个判决时在第二段的末句说:那是一个重要的成就(或进步),只是来得太迟了。作者这是在赞扬法院的判决,故D为答案。
2.[单选题]The Twiggs claimed custody rights to Kimberly because_____.
  • A.they found her unhappy in Mr. Mays’ custody
  • B.they regarded her as their property
  • C.they were her biological parents
  • D.they felt guilty about their past mistake
  • 解题思路:细节题。推格夫妇要求对金伯利的监护权的理由是他们是她的亲生父母,因此选C。
3.[单选题]We can learn from the Kimberly case that_____.
  • A.children are more than just personal possessions of their parents
  • B.the biological link between parent and child should be emphasized
  • C.foster homes bring children more pain and suffering than care
  • D.biological parents shouldn’t claim custody fights after their child is adopted
  • 解题思路:主旨归纳题。通过金伯利一案,法官按孩子的心愿,从有利于孩子的出发点,把孩子判给其养父监护、抚养,可看出这种判决体现了文章结尾的评论:孩子不是父母可以操纵的私有财产,我们应该从有利于孩子心愿出发而不能只从所谓生理上的亲情出发,反映了司法的公正,故A项孩子不单单是父母的私有财产与此同义。
4.[单选题]Kimberly had been given to Mr. Mays_____.
  • A. by sheer accident
  • B.out of charity
  • C.at his request
  • D.for better care
  • 解题思路:推理题。文章第四段第一句,说出了在金伯利出生的时候,医院把她和另一个婴儿弄混了,而导致分别抱给了对方的父母。A正确。
5.[单选题]What was the primary consideration in the Florida judge’s ruling?
  • A.The biological link.
  • B.The child’s benefits.
  • C.The traditional practice.
  • D.The parents’ feelings.
  • 解题思路:细节推断题。第二段倒数第一句说法官判决这孩子跟她的养父生活,这是她所知道的唯一的父亲,亲生父母没有认领的权力,文章说这是她法庭上的胜利。这就清楚地告诉人们,这孩子要求跟养父,而法庭满足了她的要求,所以她获得法庭上的胜利,说明法庭考虑到孩子的利益。因此,B为答案。
大学英语四级在线题库
  • 参考答案:D,C,A,A,B