微信刷题,考证常用
  • 所属考试大学英语六级试题库
  • 试题题型【阅读理解 Section C】
试题内容
 Passage Two
 Questions 51 to 55 are based on the following passage.
  These days, nobody needs to cook. Families graze on high-cholesterol take-aways and microwaved ready-meals. Cooking is an occasional hobby and a vehicle for celebrity chefs. Which makes it odd that the kitchen has become the heart of the modern house; what the great hall was to the medieval castle, the kitchen is to the 21st-century home.
  The money spent on kitchens has risen with their status. In America the kitchen market is now worth $170 billion, five times the country's film industry. In the year to August 2007, IKEA, a Swedish furniture chain, sold over one million kitchens worldwide. The average budget for a “major” kitchen overhaul in 2006, calculates Remodeling magazine, was a staggering $54,000, even a “minor” improvement cost on average $18,000.
  Exclusivity, more familiar in the world of high fashion, has reached the kitchen: Robinson & Cornish, a British manufacturer of custom-made kitchens, offers a Georgian-style one which would cost £145,000-155,000—excluding building, plumbing and electrical work. Its big selling point is that nobody else will have it: “You won’t see this kitchen anywhere else in the world.”
  The elevation of the room that once belonged only to the servants to that of design showcase for the modern family tells the story of a century of social change. Right into the early 20th century, kitchens were smoky, noisy places, generally located underground, or to the back of the house, and as far from living space as possible. That was as it should be: kitchens were for servants, and the aspiring middle classes wanted nothing to do with them.
  But as the working classes prospered and the servant shortage set in, housekeeping became a matter of interest to the educated classes. One of the pioneers of a radical new way of thinking about the kitchen was Catharine Esther Beecher, sister of Harriet Beecher Stowe. In American Woman's Home, published in 1869, the Beecher sisters recommended a scientific approach to household management, designed to enhance the efficiency of a woman's work and promote order.
  Many contemporary ideas about kitchen design can be traced back to another American, Christine Frederick, who set about enhancing the efficiency of the housewife. Her 1919 work, Household Engineering: Scientific Management in the Home, was based on detailed observation of a housewife's daily routine. She borrowed the Principle of efficiency on the factory floor and applied it to domestic tasks on the kitchen floor.
  Frederick's central idea, that “stove, sink and kitchen table must be placed in such a relation that useless steps are avoided entirely”, inspired the first fully fitted kitchen, designed in the 1920s by Mangarete Schutter-Libotsky. It was a modernist triumph, and many elements remain central features of today’s kitchen.
1.[单选题]What do we learn about today's kitchen?
  • A.It represents the rapid technological advance in people's daily life.
  • B.Many of its central features are no different from those of the 1920s.
  • C.It has been transformed beyond recognition.
  • D.Many of its functions have changed greatly.
  • 解题思路:【定位】根据题干可知本题考查的是对文章的整体感知理解能力,定位到全文。【解析】原文提到 20 世纪 20 年代由玛格丽特设计的第一个配备齐全的厨房中,许多元素依然是今日厨房的中心特色,说明现代厨房的许多核心特色和 20 世纪 20 年代都具有相似性,因此 B 项“现代厨房的许多核心特色和 20 世纪 20 年代相比并无差别”正确。
2.[单选题]What does the change in the status of the kitchen reflect?
  • A.Improved living conditions.
  • B.Technological progress.
  • C. Women's elevated status.
  • D.Social change.
  • 解题思路:【定位】根据题干中 the change in the status of the kitchen 定位至第 4 段第 1 句。【解析】本题考查的是厨房地位的变化反映了什么,原文第 4 段第 1 句讲到厨房曾经只属于仆人,而今演变为现代家庭的设计展示间,这讲述了一个世纪的社会变革,D 项正确。
3.[单选题]Why does the Georgian-style kitchen sell at a very high price?
  • A.It is believed to have tremendous artistic value.
  • B.No duplicate is to be found in any other place.
  • C.It is manufactured by a famous British company.
  • D. No other manufacturer can produce anything like it.
  • 解题思路:【定位】根据题目关键词 the Georgian-style kitchen 定位至第 3 段。【解析】本题考查的是乔治王时代风格的厨房定价高的原因,第 3 段末句提到其主要卖点在于绝无仅有,你不会在世界其他地方见到这种厨房。B 项“不可能在世界其他地方找到复制品”为答案。
4.[单选题]What was the Beecher sisters' idea of a kichen?
  • A. A place where women could work more efficiently.
  • B.A place where high technology could be applied.
  • C. A place of interest to the educated people.
  • D.A place to experiment with new ideas.
  • 解题思路:【定位】根据题干中的人名 Beecher sisters 定位至第 5 段末句。【解析】本题考查比彻姊妹对厨房的看法,第 5 段末句讲到比彻姐妹推介了一种家庭管理的科学方法,旨在提高妇女的工作效率,A 项是对原文意思的高度概括,故为答案。
5.[单选题]What does the author say about the kitchen of today?
  • A.It is where housewives display their cooking skills.
  • B.It is where the family entertains important guests.
  • C.It has become something odd in a modern house.
  • D.It is regarded as the center of a modern home.
  • 解题思路:【定位】根据题目关键词 the kitchen of today 定位至第 1 段末句。【解析】第 1 段末句提到厨房已成为现代家居的核心,D 项的 the center of a modem home 是原句 the heart of the modern house 的同义转述,表明 D 项“现在厨房被认为是现代家居的核心”为答案。
大学英语六级在线题库
  • 参考答案:B,D,B,A,D