微信刷题,考证常用
  • 试题题型【阅读理解】
试题内容

    Community service is an important component of education here at our university. We encourage all students to volunteer for at least one community activity before they graduate. A new community program called “One On One” helps elementary students who’ve fallen behind. Your education majors might be especially interested in it because it offers the opportunity to do some teaching, that is, tutoring in math and English.

    You’d have to volunteer two hours a week for one semester. You can choose to help a child with math, English, or both. Half-hour lessons are fine, so you could do a half hour of each subject two days a week.

    Professor Dodge will act as a mentor to the tutors — he’ll be available to help you with lesson plans or to offer suggestions for activities. He has office hours every Tuesday and Thursday afternoon. You can sign up for the program with him and begin the tutoring next week.

    I’m sure you’ll enjoy this community service … and you’ll gain valuable experience at the same time. It looks good on your resume, too, showing that you’ve had experience with children and that you care about your community. If you’d like to sign up, or if you have any questions, stop by Professor Dodge’s office this week. (220 words)

1.[单选题]Whom do you think the speaker addresses?
  • A.Faculty
  • B.Students
  • C.Residents
  • D.Graduated students
  • 解题思路:这是一道推断题,本题询问的是这个讲话是针对什么人说的。文章里出现的关键词university, students, major告诉我们这个讲话的对象是大学生,而且在文章里也提到“one community activity before they graduate.”(鼓励学生在毕业前参加一项社区活动),并且It looks good on your resume….(这会为你的简历增添份量),所以我们可以推断这不是针对faculty(教职工),也不是针对freshman(大一新生)和graduating students(毕业生),因此我们确定选择答案B。
2.[单选题]What is the purpose of the talk?
  • A.To explain a new requirement for graduation
  • B.To interest students in a new community program
  • C.To discuss the problems of elementary school students
  • D.To recruit elementary school teachers for a special program
  • 解题思路:这是一道细节题,本题询问根据系主任的描述,这个项目的目的是什么。一般对于细节题,我们需要查找信息所对应的句子或者句群。我们通过浏览全文,可以将这个信息定位在第一段里的最后两句话“A new community program called “One On One” helps elementary students who’ve fallen behind. Your education majors might be especially interested in it because it offers the opportunity to do some teaching, that is, tutoring in math and English.”(有一个新的社区项目叫“一对一”,是为了帮助那些落后的小学生。教育专业的学生可能对此尤为感兴趣,因为这是一次实践教学的机会,可以给小学生教授数学和英语)。我们可以看出这个计划的对象是elementary students,方式是do some teaching,所以我们确定选择答案C。
3.[单选题]What should students who are interested in the tutorials do?
  • A.Contact the elementary school
  • B.Sign up for a special class
  • C.Submit a resume to the dean
  • D.Talk to Professor Dodge
  • 解题思路:这是一道细节题,本题询问的是对辅导小学生有兴趣的大学生应该去做什么。文章最后一段的最后一句话“If you’d like to sign up, or if you have any questions, stop by Professor Dodge’s office this week.”(如果愿意报名或有任何疑问,可以去道奇教授的办公室咨询)。所以我们确定选择答案D。
4.[单选题]What does Professor Dodge do?
  • A.He advises students to participate in certain program
  • B.He teaches part-time in an elementary school
  • C.He observes elementary school students in the classroom
  • D.He helps students prepare their resumes
  • 解题思路:这是一道推断题,本题询问的是道奇教授的职业是什么。文章第三段提到了道奇教授,并且介绍了他的职责,即“…to help you with lesson plans or to offer suggestions for activities”(帮助你制定教学方案或对活动提出建议)。所以我们确定选择答案A(道奇教授建议学生参加这个特殊的项目)。
5.[单选题]What is the purpose of the program that the speaker describes?
  • A.To find jobs for graduating students
  • B.To help education majors prepare for final exams
  • C.To offer tutorials to elementary school students
  • D.To provide funding for a community service project
  • 解题思路:这是一道主旨题,本题询问这篇对话的意图或目的。一般来讲,一篇文章的目的和意图可能位于文首或文尾,也有可能隐藏在整篇文章之中。这篇文章是一篇讲话稿,开门见山就说明了主题是community service,另外从第二句话“We encourage all students to volunteer for at least one community activity before they graduate.”(我们鼓励所有的学生在毕业前都自愿参加至少一项社区活动)可以推断出这是一名负责人对大学生的一个讲话,随后讲话里又展开介绍了community service的目的、内容、参加方式和意义等,旨在动员学生参与这个项目,所以我们确定选择正确答案是B。
  • 参考答案:B,B,D,A,C