微信刷题,考证必备
  • 所属考试公共英语三级试题库
  • 试题题型【阅读理解 Section A】
试题内容

    The most frightening words in the English language are, "Our computer is down." You hear it more and more when you are on business. The other day I was at the airport waiting for a ticket to Washington and the girl in the ticket office said, "I' m sorry, I can't sell you a ticket. Our computer is down. "

  "If your computer is down, just write me out a ticket."

  "I can't write you out a ticket. The computer is the only one allowed to do so. "

  I looked down on the computer and every passenger .was just standing there drinking coffee and staring at the black screen. Then I asked her, "What do all you people do?"

  "We give the computer the information about your trip, and then it tells us whether you can fly with us or not."

  "So when it goes down, you go down with it."

  "That's good, sir."

  "How long will the computer be down?" I wanted to know.

  "I have no idea. Sometimes it's down for 10 minutes, sometimes for two hours. There's no way we can find out without asking the computer, and since it's down it won't answer us. "

  After the girl told me they had no backup computer, I said. "Let's forget the computer. What about your planes? They're still flying, aren't they?"

  "I couldn't tell without asking the computer."

  "Maybe I could just go to the gate and ask the pilot if he's flying to Washington," I suggested.

  "I wouldn't know what gate to send you to. Even if the pilot was going to Washington, he couldn't take you if you didn't have a ticket. "

  "Is there any other airline flying to Washington within the next few hours?"

  "I wouldn't know," she said, pointing at the dark screen. "Only ' IT' knows. It can't tell me. "

  By this time there were quite a few people standing in lines. The word soon spread to other travelers that the computer was down. Some people went white; some people started to cry and still others kicked their luggage.

1.[单选题]The last paragraph suggests that
  • A.a modern computer won' t be down
  • B.computers can take the place of humans
  • C.sometimes a computer may bring suffering to people
  • D.there will be great changes in computers
  • 解题思路:推断题。根据文章最后一段的描述:电脑死机,旅客们感到恐惧、忧郁、不安,故本题选择C。
2.[单选题]What did passengers do when the computer was down?
  • A.They left home and went home.
  • B.They drank coffee and stared at the black screen.
  • C.They began to talk to each other.
  • D.None above.
  • 解题思路:细节题。文中第四段第一句“every passenger was just standing there drinking coffee and staring at the black screen.”(乘客们站在那儿,喝着咖啡,眼睛盯着那个黑掉了的屏幕)。故本题选择B。
3.[单选题]why do you think they had not a backup computer?
  • A.Because it was easy down.
  • B.Because it was very expensive.
  • C.Because it was not advanced enough.
  • D.Because it was not as big as the main computer.
  • 解题思路:主观题。没有备用电脑,最有可能是因为设备比较贵。故本题选择B。
4.[单选题]The best title for the article is
  • A.When the Computer Is Down
  • B.The Most Frightening Words
  • C.The Computer of the Airport
  • D.Asking the Computer
  • 解题思路:主旨题。根据文章第一句中的“0ur computer is down”(我们的电脑宕机了)及后面的文章关于机场电脑宕机后的一些对话内容可知,文章主要讲述的是机场电脑宕机后发生的一些事情,故本题选择A。
5.[单选题]What could the girl in the ticket office do for the passengers without asking the computer?
  • A.She could sell a ticket.
  • B. She could write out a ticket.
  • C.She could answer the passengers' questions.
  • D.She could do nothing.
  • 解题思路:细节题。根据文章中的对话“When it[computer]goes down.you go down with it.”(若电脑宕机了,你们也工作不了 了。)可知,机场售票员什么都不能做。故本题选择D。
公共英语三级在线题库
  • 参考答案:C,B,B,A,D